Primarul PD-L al Ploieştiului are de dat explicaţii după modelul Ridzi

Aceasta este cererea adresată primarului Andrei Volosevici, prin care trei consilieri locali PSD îi cer explicaţii despre modul în care s-au cheltuit banii publici la Zilele Ploieştiului.

După cum vedeţi, a fost depusă în 4 iunie 2009. Potrivit legii, în termen de 30 de zile lucrătoare, adică cel mai târziu astăzi, Primăria Ploieşti – prin intermediul primarului Andrei Volosevici – ar fi trebuit să răspundă.

În mod normal, dacă n-ar fi avut nimic de ascuns, primarul ar fi trebuit să dea toate explicaţiile necesare într-un interval de cel mult o săptămână, pentru că nu văd ce filosofie este să faci publice nişte sume, pe care este de presupus că le-ai acceptat şi le-ai achitat.

Până la ora când scriu acest text, după aproape o lună şi jumătate, nu s-a primit niciun răspuns.

Tăcerea primarului îmi confirmă, din pacate, ideea că am putea avea de-a face cu un caz “Ridzi de Ploieşti”. Asemănările şi coincidenţele sar în ochi :

Este de notorietate faptul că Monica Ridzi a tras de timp cât a putut până când a transmis comisiei parlamentare informaţiile (oricum incomplete) despre modul în care s-au cheltuit banii pentru Ziua Tineretului.

Andrei Volosevici a avut nevoie de peste o lună şi jumătate pentru a justifica banii cheltuiţi la Zilele Ploieştiului. Şi până astăzi, tot n-a spus nimic.

În ambele cazuri, atribuirea bugetelor de organizare a evenimentelor s-a făcut fără licitaţie.

Ciudată coincidenţă, cele două evenimente au avut loc în timpul campaniei pentru europarlamentare şi singurul candidat, „invitat de onoare”, care le-a folosit pe amândouă în interes electoral a fost Elena Băsescu.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

1 Thought.

  1. In situatia putin probabila ca o sa primiti raspunsuri la aceste intrebari, va rog sa le publicati pe blogul dumneavostra !

Comments are closed.