“Să punem capacul peste oala în clocot, să nu dea pe-afară!”

Scandalul Ridzi se pregăteşte pentru relansare, săptămâna viitoare, în sesiune extraodinară la Camera Deputaţilor. Scandalul Udrea se conturează şi el cu viteza luminii, cu toată protecţia pe bani publici de care se bucură doamna ministru…Cine lipseşte din schemă ?
A treia femeie de stat a preşedintelui, Roberta Anastase.

Dacă şi despre ea s-ar putea demonstra ca foloseşte banii publici în folosul partidului, direct sau prin intermediari, atunci imaginea de “căpuşe portocalii” ar fi completă şi de necontestat, iar prăbuşirea în sondaje, de neoprit.

Cred că acesta este motivul pentru care primarul Andrei Volosevici refuză să prezinte modul în care a cheltuit banii publici la Zilele Ploieştiului. Decât să îşi expună şefa, pe Roberta Anastase, unor întrebări incomode sau să asocieze numele ei cu cheltuirea secretă a banului public, atât în interes de partid, cât şi pentru EBA, mai bine se expune el oricăror riscuri.

Vă amintesc un amănunt foarte important vehiculat la începutul lunii iunie.
Zilele Ploieştiului s-au organizat de către PD-L, cu oamenii de la partid, cu forţele de la partid, fără implicarea funcţionarilor publici din Primăria Ploieşti. Aceştia ajunseseră să nu ştie nici măcar programul, cu puţin timp înainte de eveniment. În acest context, este uşor să vă imaginaţi cine a dictat direcţia şi firmele unde trebuie să plece banii !

Până acum primarul nu a contestat aceste informaţii deşi, ca să îşi apere onoarea, ar fi putut să o facă. Primarul îşi asumă însă şi un alt fapt incredibil pentru un avocat – nu respecta Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi se face că uită să dea explicaţii despre felul în care s-au cheltuit banii la Zilele Ploieştiului (primul eveniment public pe care l-a girat de când a fost ales în funcţie), deşi toate promisiunile publice şi termenele prevăzute de lege au trecut .

De ce îşi asumă Andrei Volosevici acest risc ?
Probabil ca să o protejeze pe Roberta Anastase !

Chiar dacă nu este vorba despre sume la fel de mari ca în cazurile Udrea şi Ridzi, încă o protejată a preşedintelui, implicată direct sau indirect în cheltuirea secretă a banilor publici, va reuşi să convingă pe toată lumea de faptul că “La PD-L, doamnele fac bani, iar Zeus le ţine spatele !”

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

1 Thought.

  1. Adevarul despre cheltuirea banilor publici de catre primarul Ploiestului, de modul cum a facut si sigur va mai face campanie electorala pentru PDL cu banii nostrii, se va afla atunci cand von avea un primar al Ploiestului din randurile PSD ! Pana atunci insa avem multe de facut , dar mai ales trebuie sa stam cu ochii pe ei !!!

Comments are closed.