Despre justiţie, aşa cum o văd ploieştenii …

Într-un fel se vede justiţia la televizor şi într-un mod cu totul diferit, atunci când vorbeşti cu cei care ar trebui să fie, cu adevărat, beneficiarii ei. La televizor aflăm cum mai stăm cu filosofia justiţiei şi asta nu ne ajută la nimic, în timp ce oamenii obişnuiţi, care au dat piept cu sistemul, spun că justiţia, prin sentinţele sale, produce traume, schimbă destine şi le marchează existenţa.

Raportul despre justiţia din România, prezentat ieri de Comisia Europeană, i-a uitat pe români. A uitat să spună că, din punctul de vedere al justiţiei, nu ar trebui să existe diferenţe între românul – cetăţean european care trăieşte din 300 de euro pe lună şi cel care are 3000 de euro.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

2 Thoughts.

  1. Nici nu exista diferente intre europeni si romani. Cel putin din punctul lor de vedere sunt egali, aici ma refer la un european care castiga 3000 de euro si un roman care lucreaza in justitie si castiga tot cam atat.

  2. care justitie frate?ce avem noi este justitie?cind ministerul si cu judecatorii se dau in judecata si sunt judecatii tot de judecatori?
    asta e o piesa de teatru ala Caragiale, gen Chiritele.

Comments are closed.