Cum s-au tocat 6 miliarde la Zilele Ploieştiului ? (I)

Primarul răspunde în bătaie de joc !

Trăim în ţara lor, în oraşul lor, unde ei sunt cei care fac legea şi nu le pasă de legile adevărate. Le tratează ca şi cum n-ar exista, pe motiv că le ştiu chichiţele şi cred că pot face ca încălcarea legii să nu-i atingă .

Sincer, credeam că sunt mai subtili, că pot mai mult, că ştiu mai mult…
Primul gând care mi-a venit atunci când am citit răspunsul lui Andrei Volosevici despre felul în care a cheltuit 6 miliarde la Zilele Ploiestiului a fost că este o bătaie de joc la adresa celor care îndrăznesc să îl întrebe pe el, primarul PD-L, ce a făcut cu banii publici.

Săptămâna trecută, primarul Andrei Volosevici a răspuns – cu fix două săptămâni întârziere – întrebărilor adresate de consilieri locali PSD despre felul în care s-au cheltuit 6 miliarde la Zilele Ploieştiului. Aveţi mai jos cele două documente, cererea şi răspunsul.

Prima observaţie :

Documentul a fost scris pe 14 iulie 2009 (când se încadra în termenul legal), dar primarul l-a semnat după mai bine de o săptămână, în plin scandal Ridzi. Coincidenţă sau nu, Andrei Volosevici şi-a asumat răspunsul la două zile după ce a început să se contureze ideea că, prin tăcerea sa, acoperă de fapt implicarea Robertei Anastase în cheltuirea banilor publici.
Am spus atunci că:

“Zilele Ploieştiului s-au organizat de către PD-L, cu oamenii de la partid, cu forţele de la partid, fără implicarea funcţionarilor publici din Primăria Ploieşti. (…) În acest context, este uşor să vă imaginaţi cine a dictat direcţia şi firmele unde trebuie să plece banii !”

Ipoteza începe să capete contur, pentru că, în răspunsul semnat de primar, există mai multe detalii ce pot fi citite uşor printre rânduri, care ne duc cu gândul la această variantă.
Rămâne doar să descoperim dedesubturile.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr