Cum s-au tocat 6 miliarde la Zilele Ploieştiului ? (V)

Ce soluţii avem ?

Una dintre cele mai bune soluţii pe care le-am auzit pentru verificarea modului în care s-a cheltuit bugetul alocat evenimentului “Zilele Ploieştiului” este înfiinţarea unei comisii de anchetă a Consiliului Local Ploieşti, după modelul deja consacrat în cazul doamnelor ministru Ridzi şi Udrea. La situaţii similare, aplicăm soluţii care şi-au dovedit eficienţa!

Consiliul Local este cel care a aprobat bugetul pentru “Zilele Ploieştiului”, tot el este cel care trebuie să aibă acces la toate informaţiile legate de felul în care s-au cheltuit banii şi să aprecize corectitudinea acestui demers. Consilierii locali pot verifica orice contract, orice cheltuială şi toate documentele justificative. Dacă ele există.

În acelaşi timp, am auzit şi voci care susţin că o astfel de iniţiativă nu ar întruni voturile tuturor consilierilor, deci comisia nu se va putea face. N-am înţeles de ce. Nu văd de ce nu ar exista un consens general între grupurile politice din Consiliul Local : PD-L ar avea tot interesul să dovedească faptul că primarul Volosevici a cheltuit corect banii publici, PSD nu se va opune, nu cred că PNL ar avea vreun motiv să o facă.

În locul lui Andrei Volosevici, aş fi primul care aş susţine un astfel de demers. Ar fi o foarte bună ocazie pentru primar să spulbere orice urmă de banuială, încă din primul an de mandat. Dacă nu face asta, Zilele Ploieştiului ar putea constitui un precedent periculos în privinţa cheltuirii banului public…

Pe parcursul acestei săptămâni, mi-am spus punctul de vedere despre acest subiect şi, după părerea mea, au rămas suficiente întrebări fără răspuns.

Pentru că mai există încă legi în ţara asta, este de datoria primarului Volosevici să dea primul explicaţii…Chiar dacă este de la PD-L.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr