Răspuns pentru un cititor care mă critică (II)

Aşa cum se întâmplă de multe ori atunci când descopăr câte o tentativă a primarului Andrei Volosevici de a-şi transforma obligaţiile pe care le are ca ales local în acţiuni electorale, susţinători ai PD-L din Ploieşti mă critică aspru pe blog. Nu sunt prea mulţi, recunosc, dar sunt…
De data aceasta, textul care a produs nemulţumiri este “De la banul public, spre mita electorală”. Iată mesajul:

Matilda – matilda76@yahoo.com
De ce este actiune electorala la Ploiesti si nu si la Constanta. Colegul dvs de partid, Radu Mazare da mancare saracilor de mai bine de un an de zile. Daca la Ploiesti e mita electorala, la Constanta ce denumire are? Iar 6 luni inseamna pana in ianuarie nu pana in decembrie. Cam greu cu matematica dl senator!

Stimată doamnă Matilda,
La Ploieşti vorbim despre o acţiune electorală tocmai pentru faptul că are loc numai în preajma alegerilor prezidenţiale. Dacă primarul Andrei Volosevici ar fi gândit acţiunea ca pe un act de caritate valabil pentru o perioadă de 4 ani, aşa cum a făcut spre exemplu primarul PSD din Constanţa, Radu Mazăre, atunci cred că nimeni nu ar fi avut nimic de spus.

Dacă pentru distribuirea ajutoarelor alimentare s-ar fi folosit serviciile specializate ale Primăriei, aşa cum se întâmplă la Constanţa, dacă sprijinul venit din partea firmelor ar fi fost transparent, cred că nimeni nu ar fi dat o conotaţie electorală acestei acţiuni.

M-am informat special la Constanţa şi pot să vă spun că acolo se acordă cea mai mare atenţie condiţiilor de igienă în care sunt distribuite ajutoarele alimentare. La Ploieşti, acest aspect nu prea preocupă pe nimeni….

Nu ştiu de ce, dar această acţiune mi se pare că seamănă foarte bine cu caravanele din campaniile electorale de anul trecut, când în cartiere se descărcau camioane întregi cu pui şi alte produse alimentare. Ploieştenii care au asistat la astfel de momente sunt sigur că îşi mai amintesc….

Rămâne de văzut dacă ajutoarele alimentare vor mai ajunge la ploieşteni şi în luna ianuarie, peste 6 luni, aşa cum promite primarul acum, sau se vor opri la decembrie. Personal, eu cred în “matematica” ultimei variante.

În final, aş vrea să vă liniştesc:
Nu l-am criticat pe primarul Andrei Volosevici pentru faptul că dă ajutoare alimentare ploieştenilor care nu au suficienţi bani, ci pentru modul în care organizează şi gestionează această acţiune, care ar fi trebuit să fie analizată şi aprobată în Consiliul Local. Nu s-a întâmplat aşa. Cuvântul de ordine este secretomania, iar acest sistem de a administra Ploieştiul are o conotaţie exclusiv electorală.

Să vă dau un exemplu, bazat pe date certe. Am avut ocazia să stau de vorbă cu mai mulţi ploieşteni care sunt pe lista Primăriei şi ar trebui să beneficieze de aceste ajutoare alimentare. Nu ştiau nimic despre sprijinul pe care urmează să îl primească, nimeni nu i-a anunţat şi nici nu le-a cerut documente justificative. Nu au fost chemaţi la centre de distribuţie, aşa că se aşteaptă să primească pachetul acasă. Urmează să vedem şi cine se va ocupa de această acţiune… Interesant, nu ?

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr