Frica păzeşte facturile la “Zilele Ploieştiului”

Le-a fost frică.
Nu cred că este vorba neapărat de un gest politic neinspirat şi nu ştiu, cel puţin deocamdată, cât de grave sunt ilegalităţile comise. Pur şi simplu le-a fost frică să nu se descopere reţeaua de partid a PD-L şi de aceea au mobilizat tot arsenalul, în aşa fel încât să nu existe cadrul oficial, adică o comisie a Consiliului Local care să verifice cum s-au cheltuit banii publici la “Zilele Ploieştiului”.

Ordinul a fost aşa : PD-L a votat împotrivă, PNG la fel (sub stricta supraveghere a doamnei Becheanu, soţia directorului de la RADET Bucureşti – funcţie obţinută cu sprijinul direct al Robertei Anastase), iar PNL s-a abţinut. Au fost negocieri aprinse, condimentate cu puţin scandal în spatele uşilor închise şi telefoane de ameninţare. Ca urmare a votului politic, proiectul de constituire a unei comisii care să verifice cum s-au cheltuit 6 miliarde de lei de la bugetul local pentru organizarea evenimentului “Zilele Ploieştiului” a fost respins.

Nu trebuie să vă miraţi prea mult! Aşa procedează liderii de la PD-L ori de câte ori sunt puşi în faţa unor situaţii limită, aşa procedează şi în campaniile electorale. Să îi oblige pe ei cineva să dea socoteală ? Aşa ceva nu se poate accepta ! Şi-au asumat inclusiv riscul ca asupra lor să planeze convingerea că într-adevăr au ceva de ascuns. Ştiţi pe ce mizează ? Că lumea va uita, că peste un timp nimeni nu-şi va mai aminti despre secretomania în cheltuirea banului public practicată de PD-L, care în prezent, conduce Ploieştiul.

Trebuie să îi observaţi atent ! În spatele pungilor cu cadouri din campaniile electorale se ascund interesele de partid în faţa cărora nimeni nu comentează. Ordinele nu se discută, se execută ! Nu contează modalităţile, nu contează oamenii, de multe ori nu contează nici banii, ci cât de rapid reuşesc să îşi atingă scopul.

În acest caz, scopul a fost protecţia Robertei Anastase.
Nu ar fi existat nicio justificare dacă la comisie s-ar fi descoperit pe documente că banii de la bugetul local al Ploieştiului au fost orientaţi aşa cum a stabilit doamna preşedinte, către firmele de partid. Şi s-ar fi descoperit, pentru că mulţi dintre cei care muncesc nu mai acceptă dictatura de partid !

Spre exemplu, credeţi că Elena Băsescu şi Traian Băsescu ar fi participat la un eveniment organizat de o firmă neverificată, în plină campanie electorală ? În niciun caz ! Roberta Anastase, adevăratul organizator, a garantat că totul va fi în regulă, la dispoziţia familiei prezidenţiale. Şi a fost, la concurenţă cu Ridzi şi Udrea.

Ştiu că toţi cei interesaţi de subiect vor să ştie dacă va exista o continuare.
Va exista, pentru că secretomania şi cheltuirea banilor publici în scopuri electorale se manifestă nu numai în cazul “Zilelor Ploieştiului”, ci devine o practică obişnuită pentru administraţia locală condusă de primarul PD-L, Andrei Volosevici.

Da, domnule primar, lucrurile nu se vor opri aici, vor exista în continuare demersuri oficiale ! Aveţi totuşi timp să explicaţi cum aţi cheltuit banii publici la “Zilele Ploieştiului”. Spre exemplu, puteţi să urmaţi exemplul doamnei Udrea, să faceţi expoziţie cu facturile şi contractele pe baza cărora aţi facut plăţile, la care puteţi să adăugaţi şi sponsorii. Dacă aţi reuşit între timp să refaceţi aceste documente ….

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr

1 Thought.

  1. Eram sigur ca asa o sa se intample ! Sa speram ca ploiestenii vor sti pe cine sa nu mai voteze!

Comments are closed.