Da, se poate și o lege pentru români !

Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice, ocolită timp de 20 de ani de diverse majorități parlamentare și guvernamentale, a fost în sfârșit adoptată de Parlamentul României. Pentru oricine a urmărit dezbaterile, a devenit evident faptul că legea, îndelung așteptată de majoritatea românilor angajați la stat, s-a tranformat într-un prilej de răfuieli politice și polițe de plătit. Asta în ciuda faptului că interesul general ar fi presupus un front comun – inițiatori, sindicate, societate civilă și lideri de opinie, inclusiv mediu privat. Deși înțeleg că scopul legii, acela de majorare a veniturilor românilor, ar fi trebuit să fie unanim asumat și nu boicotat, experiența dezbaterii a scos în evidență situații inedite, atât în sens pozitiv, cât și negativ, la care ar fi bine poate să ne gândim.

1. Este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când Parlamentul României adoptă o lege ce prevede creșterea veniturilor pentru toate categoriile sociale care lucrează la stat, etapizat, într-o perioadă de 5 ani, până în anul 2022.

2. Este pentru prima dată când o astfel de lege are în vedere creșteri substanțiale ale veniturilor, la baza sistemului bugetar, și nu (doar) la nivelul funcțiilor de conducere.

3. Este pentru prima dată când o lege ce are ca obiectiv creșterea veniturilor pentru români, prin majorări salariale în toate domeniile bugetare, este adoptată de Parlament prin dezbateri în acest for.

4. Este pentru prima dată în ultimii 10-15 ani când o lege își propune măsuri financiare convingătoare, pentru a determina medicii și meseriașii (în diverse domenii) să renunțe la slujbele din străinătate și să se întoarcă în țară.

5. Este pentru prima dată când o lege, care prevede majorarea veniturilor pentru bugetari, generează proteste din partea unor sindicate, spre deosebire de momentul tăierilor de salarii din 2010, când blocajul negocierilor și al manifestărilor de stradă a fost mai mult decât evident.

6. Este pentru prima dată când adoptarea unei astfel de legi este privită cu părere de rău, atât de unele forțe politice cu reprezentare parlamentară, cât și de anumiți lideri de opinie.

7. Cu privire la decalarea termenelor de adoptare, este bine să știm cu toții că, teoretic și tehnic, prin proceduri parlamentare, legea ar fi putut trece și prin asumarea răspunderii. Majoritatea PSD-ALDE și-ar fi permis, strict numeric, un astfel de vot, și acum legea era probabil deja la promulgare. Inițiatorii au respins însă această posibilitate, care garanta termenele anunțate la început, și au preferat să dezbată legea în circuitul normal. Din informațiile publice, au fost peste 200 de amendamente adoptate, ceea ce înseamnă alte majorări de venituri. Cu decalări de termene, este adevărat, dar majorări!

Nu pot spune în final cine, pe ce motive și cât de repede va mai pune bețe în roate acestei legi, implicit salariilor mai mari, pe care românii le așteaptă. Va fi interesant de urmărit și cât de implicat sau preocupat va fi președintele Klaus Iohannis să promulge această lege.

Important este că ea există și fixează un reper – SE POATE ȘI O LEGE PENTRU ROMÂNI!

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr