Premiera impusă de coaliția PSD-ALDE…

cu privire la evaluarea, o dată la șase luni, a gradului de îndeplinire a programului de guvernare, ridică standardele pentru orice proiect politic se va derula de-acum înainte în România. Faptul că obiectivele (ne)realizate reprezintă criteriul esențial ce poate duce la remanierea unui ministru sau chiar a premierului, și nu numele acestora în politică, marchează o schimbare de strategie care, sunt convins, își va dovedi eficiența inclusiv în plan local, pentru toate formațiunile politice. Precedentul deja creat a demonstrat că demnitatea publică la nivel ministerial nu mai este doar o chestiune de prestigiu și putere politică, ci în primul rând de responsabilitate, în condițiile în care va suporta consecințele întârzierilor de orice fel, în primul rând cel din vârful ierarhiei.

După acest moment de reper, cetățenii vor putea face comparații în privința oricărei persoane care ocupă o funcție publică, la orice nivel. Și vor judeca în consecință ! În opinia mea este foarte bine că se întâmplă acest lucru, urmând să vedem efectele în scurt timp !

Pentru că legea salarizării este primul obiectiv important îndeplinit de actuala majoritate aflată la guvernare, mă aștept ca săptămâna viitoare, președintele României să promulge cu celeritate această lege, astfel încât ea să intre în vigoare de la 1 iulie, conform promisiunilor. Orice întârziere se va capitaliza negativ în dreptul lui Klaus Iohannis și chiar ar fi păcat să trăim din nou experiența unui președinte care, sub o formă sau alta, blochează accesul multor români la veniturile ce li se cuvin.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr