Jos pălăria pentru ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell !

Spre deosebire de anii precedenți, când tot felul de reprezentanți diplomatici prezenți în România, ambasadori și nu numai, se înghesuiau să ne critice pentru decizii care priveau strict autoritățile române, ambasadorul Marii Britanii este primul care a recunoscut foarte clar că România trebuie să decidă, în cazul de față care este cel mai potrivit sistem de justiție, conform Constituției și procedurilor parlamentare. Fără să nege importanța DNA în contextul modificărilor la legile justiției, într-un limbaj diplomatic, ambasadorul Brummell atrage pentru prima dată atenția într-o declarație oficială că România trebuie lăsată în pace să își facă propriile legi, așa cum este normal și cum nu s-a întâmplat întotdeauna până acum.

Jos pălăria și pentru ministrul Tudorel Toader ! Cu stilul „enervant” de calm și tehnic, iată că în mai puțin de o săptămână a reușit să impună respect și credibilitate, atât ambasadorului SUA, cât și celui din Marea Britanie, și să convingă de faptul că legile justiției nu înseamnă în niciun caz oprirea anchetelor împotriva corupției, ci mai degrabă blocarea abuzurilor care au devenit atât de evidente, încât nu mai pot fi ignorate !

Să nu uităm! Nu cu foarte mult timp în urmă, primeam informații despre întâlnirile pe care procurorul șef al DNA le avea pe la diverse ambasade, la unele pentru consultări, la altele pentru decorații….Astăzi, ministrul Justiției este cel care vorbește pentru România la capitolul justiție, și nu la reprezentanțe diplomatice, ci la minister !

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr