JOCUL DOSARELOR sau “Ce știi de Dragnea ?”

Sub niciun motiv însă, nu avem “Ce știi de Cioloș?” sau “Ce știi de Raluca Prună, de Ghinea, de Orban, de Nicușor Dan, de Turcan sau de Macovei?” Acum nu mai există nici măcar “Ce știi de Ponta?” și istoria ne va dezvălui poate nu peste mult timp care este motivul.

Demonstrată în nenumărate dosare ca “poliție politică” la modul cât se poate de clar, procedura denunțurilor provocate are o nouă țintă politică fixă, Liviu Dragnea, și o serie de persoane sau conjuncturi care își aduc aportul la construcția unei crize politice printr-un nou dosar greu la DNA.

Ponta spune că timp de patru ore la DNA nu a făcut denunțuri despre Dragnea, ci doar a răspuns la întrebări pe fapte care vizează dosarul Teldrum. Cu o săptămână în urmă însă, n-a avut nicio problemă politică să-l asocieze cu Teldrum pe același Dragnea, dar în declarații de presă. La rândul său, Dragnea afirmă de vreo câteva luni, clar și răspicat, că n-are nicio legătură cu Teldrum. Cine pe cine vrea să trimită de fapt la DNA, rămâne de văzut și de judecat !

În același timp, avem și următoarea afirmație, publică și asumată de Daniel Dragomir: “Nici nu mai suntem în anul 2016, când primul ministru chema la o “informală” un număr de firme si le cerea să “ajute” Hotnews”. (un site de știri care a susținut guvernarea tehnocrată).

În traducere, premierul tehnocrat al României cerea unor firme să sprijine un site de știri favorabil. Nu există nicio contestare a informației, dar nici de sesizarea instituțiilor statului nu am auzit !

Altfel spus, în timp ce pentru Dragnea se forțează denunțuri (și există o grămadă de mărturii în acest sens), Cioloș spre exemplu, dar și alții ca el, pentru care ar putea exista sesizări din oficiu, își văd liniștiți de viață.

Una dintre explicații pentru acest joc al dosarelor, deși se petrece într-un plan paralel, se detașează în mod evident.

Săptămâna trecută, Dragnea și Tăriceanu au sesizat Curtea Constituțională cu privire la un posibil conflict constituțional între Parlament și Ministerul Public, conflict generat de boicotarea lucrărilor comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor din 2009 de către mai marii Parchetelor.

Cu alte cuvinte, Kovesi și Lazăr au boicotat lucrările comisiei parlamentare de anchetă pentru alegerile din 2009, pe care au încercat să le și blocheze, afectând astfel derularea procesului democratic. Daca sesizarea va fi acceptată, așa cum estimează specialiștii, Kovesi și Lazăr vor trebui să plece din funcții, pentru că este imposibil de acceptat pentru un stat normal că șefii DNA și Parchetului General nu au respectat spiritul și litera Constituției României.

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr