Legile justiției, singura soluție !

Legile justiției vor fi trimise direct la Parlament, sub formă de proiect asumat de coaliția aflată la guvernare. O decizie în acest sens va fi comunicată în această săptămână, după întâlnirea liderilor PSD-ALDE. Avem deci deschidere oficială pentru dezbaterea parlamentară a celui mai cerut și așteptat pachet de legi, care se dovedește a fi singura soluție de reformare a justiției din România.

În paralel, am urmărit în ultimele zile fragmente de o gravitate fără precedent din raportul pe care Inspecția Judiciară l-a realizat în urma controlului la DNA. Atât de viciat este sistemul, încât am constatat cu toții că nu faptele descoperite și prezentate au stat la baza scandalului ce a urmat, ci relațiile de adversitate sau de prietenie pe care procurorul șef le-a avut cu inspectorii din echipa de control. Cine a lăudat-o a fost bun, cine nu s-a ales cu critici aspre și chiar cu o uimitoare tentativă de compromitere. Incredibil, dar previzibil !


În astfel de condiții, ne place sau nu, rezolvarea situației devine exclusiv politică și trebuie să se deruleze în paralel cu războiul care a cuprins actualele structuri juridice. Ar fi foarte sănătos pentru democrația românească să constatăm că toate partidele cu reprezentare parlamentară vor lucra în solidar, pentru a reda românilor încrederea în justiție, prin susținerea unor legi corecte! Urmăriți atent dezbaterile, pentru că vor fi mari surprize. De la declarații politice și întrebări retorice despre legile justiției și până la votul lor, multe se vor schimba ! Adevăratul spectacol de-abia acum începe !

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr