Ce fac în România protestatarii de profesie

Ca să știm cu toții la ce să ne așteptăm, nu va exista nicio limită în privința presiunilor pentru blocarea legilor justiției. Deja nu mai vorbim de proteste spontane, ci despre acțiuni de gherilă a străzii, gestionate de oameni organizați și special antrenați pentru a provoca haosul care să oprească dezbaterile democratice. Vizat va fi Parlamentul României și nu cred că este deloc o glumă planul anunțat pe rețelele de socializare referitor la atacul efectiv asupra clădirii. Vorbim despre evenimente fără precedent anunțate pentru săptămânile următoare, miza fiind păstrarea controlului ocult asupra mediilor politice, sub pretextul luptei anticorupție și al independenței procurorilor.

În realitate însă, lupta anticorupție înseamnă redeschiderea unor dosare vechi, cu dedicație pentru liderii politici ai zilei, chiar dacă acestea au fost închise de mai mulți ani, cu neînceperea urmării penale sau din lipsă de probe. Aceasta în condițiile în care cazuri noi de corupție, cu fapte petrecute în actuala guvernare spre exemplu, nu există, dar compromiterea publică a celor vizați trebuie cumva să se realizeze. În același timp, „independența procurorilor pusă în pericol” se referă de fapt la intenția de blocare cu orice preț a responsabilității acestora față de multitudinea abuzurilor, confirmate de instanțele de judecată prin multiple achitări.

Ca urmare, fotografia acestui final de an se poate concretiza astfel:

Pentru ca procurorii să nu poată fi trași la răspundere în privința hărțuielilor și abuzurilor, pentru ca presiunile dosarelor politice să meargă în continuare mai departe, nimic să nu se schimbe și statul paralel să își facă în continuare de cap, vom avea poate cele mai violente proteste la Parlamentul României, atât în interior, cât și în afară.

Din acest punct de vedere, extrem de importantă pentru o imagine de ansamblu asupra fenomenului și informarea corectă a cetățenilor ar fi prezentarea unui istoric contravențional al liderilor celor care protestează. Sunt toate datele că vom descoperi cum nu avem de-a face cu activiști neutri, care ies pur și simplu în stradă din spirit civic, ci cu protestatari de meserie, ce au acumulat de-a lungul timpului zeci de amenzi contravenționale, pe care n-au avut nicio problemă să le plătească. Cu banii cui și de ce nu există alte consecințe față de încălcarea legilor, asta este de datoria statului să ne lămurească.

 

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr