Românii și criza de încredere

Dezinformarea, agresivitatea și starea de haos, atent creată și gestionată, au fost principalii adversari ai românilor în anul 2017, în condițiile în care au generat o debusolare cum nu cred că am mai văzut vreodată. Trăim într-un fel de bătălie cu un adversar nevăzut care, prin mijloace oculte, de influențare și presiune, face tot ce poate astfel încât să se opună oricărui bine pentru români. Chiar cu riscul de a da țara peste cap !

În această logică introduc atât manifestările de stradă legate de legile justiției, extrem de bine organizate, dar pe care nu și le asumă nimeni, mai nou protestele unor procurori și judecători foarte bine plătiți, față de legi nevotate, aflate doar în stadiul de propuneri, precum și contextul, unic în lume, prin care sindicatele dintr-o țară protestează atunci când cresc veniturile angajaților. Orice om normal va recunoaște că asistăm la o logică inversată, confirmată inclusiv de temerile pensionarilor că, deși primesc și vor primi în continuare mai mulți bani la pensie, la un moment dat ar putea rămâne fără ei. Un fapt imposibil, întreținut doar din zvonuri, dar care se manifestă în spațiul public.

Cred că adevăratul bilanț al anului 2017 va avea două perioade cheie: februarie și august 2018 – când atât angajații, dar și pensionarii, vor vedea concret cum și cu cât le-au crescut veniturile. La fel se vor clarifica și lucrurile legate de legile justiției, pentru că începutul anului viitor va arăta foarte clar cine vrea ca acestea să existe, cine nu și mai ales de ce. Iar această demonstrație va face diferența între conducătorii buni și cei nocivi pentru țară. 

Anul 2017 a fost ca un tratament dureros și necesar pentru noi toți, fără de care nu știu cum am fi putut merge mai departe. Dacă ne-am vaccinat împotriva manipulărilor de orice fel, a dezinformărilor și controlului incorect, dacă reușim să ne vindecăm de criza de încredere, sigur din 2018 vom putea începe să construim !  

 

Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on StumbleUponShare on Tumblr